Rode Kruis-vrijwilligers doen coronatesten aan huis

coronatest.jpg

Niet alleen de handeling is snel, ook de testresultaten zijn nu veel sneller beschikbaar. Mensen hoeven niet lang in onzekerheid te zitten.  Rieuwk Visser: “In het begin was onze testcapaciteit heel  beperkt. Nu zijn er  meer testen beschikbaar en ook een sneltest, waarmee een huisarts binnen een uur de resultaten binnen heeft. ”

“We kunnen en willen meer testen, zodat  huisartsen, zorgpersoneel én de patiënten zelf zekerheid hebben of iemand wel of niet besmet is corona. Voor de huisartsen is het een erg grote belasting om dit erbij te doen. Ze draaien al vaak extra diensten, omdat veel van de reguliere zorg is blijven liggen. Die moet ook weer opgepakt worden. Het is ontzettend belangrijk dat Rode Kruis-vrijwilligers dit werk op zich kunnen nemen.”

De Rode Kruis-auto rijdt weer verder, een andere Haagse wijk in. Irene maakt zich klaar om de volgende patiënt te zien. “Je moet het met elkaar doen hè? Alleen samen zijn we sterk tegen corona. Fijn dat ik me op deze manier nuttig kan maken.”

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Rode Kruis Nederland:

Rode Kruis-vrijwilligers doen coronatesten aan huis

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN


Notice: Undefined index: host in /var/www/fondsen.org/wp-content/plugins/jetpack/modules/stats.php on line 206